Doğu’ya bakan bir koy olan Adrasan, Türkiye’de güneşin denizden doğuşu gözlemlenebilecek ender koylardan biridir. Ayrıca konumu itibari ile denizi, sulak alanları ve ormanlık alanları bir alanda bulundurmaktadır ve temiz bir plaja sahiptir.

Adrasan, Beydağları’nı örten çam ormanlarının ortasındadır. Bu yüzden orman ekosistemi ile bir çok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bu bölgede, 0-2365m. yükselti farklılığı, değişik bakı özelliği ile zengin biyolojik çeşitliliğe neden olur. Akdeniz Bölgesi’nin bütün iklim tipinin bitki topluluklarını sergileyen bitki örtüsü, deniz kıyısında kızılçamlar ile başlar, yükseldikçe karaçam ve 1000 metrenin üstünde ardıç, sedir ağaçları görülür. Bölgede 865’e yakın bitki türü ve bunların içinde de 25 adeti bölge endemiği vardır. Dünya’da yalnızca Batı Akdenizde görülen Likya orkidesi, güzelliği ile önemli biyolojik zenginliklerden biridir.

Milli Parkta yaban keçisi, şah kartal, vaşak, karakulak, kurt gibi ender memeli türlerin yanı sıra Türkiye’de bulunan 465 kuş türünün 72 adeti bu bölgede barınmaktadır. Ayrıca burada 3 tür endemik kelebek yer almaktadır.

Bölge, aynı zamanda, akdeniz foku, orfoz, orkinos, deniz çayırları gibi birçok türe ev sahipliği yapan batı Akdeniz kıyılarında yer almaktadır. Caretta Caretta’lar ve Nil Kaplumbağaları ile Akya, Sarıkuyruk, Orfoz, Sinarit, Torik, Palamut, Levrek, Baraküda, Zargana, Kolyoz ve Mercan balıklarının görüldüğü bir koya sahiptir.

Adrasan’ın Doğusuna ve Batısına doğru uzanan dağlarda önemli doğa manzaraları da bulunmaktadır. Amerikan Koyu, Pırasa Adası, Beş Adalar ve daha bir çok şekilde sayılabilecek noktalardan doğal manzaraya ev sahipliği yapmaktadır.