Adrasan’da hem hayvancılık, hem sera sebzeciliği ve meyvecilik, hem de toplamacılık yapılmaktadır.

Hayvancılık:

Beydağlarının arasında kalmış bir bölge olan Adrasan, keçi yetiştiriciğinin yaygın olarak yapıldığı bir yerdir. Dağlık alanda doğal beslenen keçilerin eti ve sütü önemli gelir kalemleri arasındadır.

Aynı zamanda, küçük baş hayvan yetiştiriciliği de bölgede yapılan diğer hayvancılık faaliyetidir.

Sebze ve Meyvecilik:

Adrasan hem yaz hem de kış dönemlerinde, yaygın olarak domates, patlıcan, biber, kabak gibi sebzelerin yetişmesine olanak sağlayan bir iklime sahiptir. Konvansiyonel olarak üretilen bu ürünler hem turizm sektörüne gıda temini sağlamakta hem de Kumluca hali üzerinden Türkiye’nin dört bir yanına dağılmaktadır.

Bölgede, konvansiyonel olarak çok değer biçilmese de iki adet ekoturizm için potansiyel taşıyan sebze çeşidi bulunmaktadır.

Pembe domates ve kıl patlıcan yerelin kendi tüketimi ve meraklısı için üretilen, lezzetli yerel türler olarak ön plana çıkmaktadır.

Aynı zamanda, nar, narenciye (portakal ve limon) bahçeleri Adrasan’ı bölgedeki diğer beldeler gibi önemli meyvecilik merkezlerinden biri yapmaktadır. Özellikle portakal neredeyse üç mevsime yayılmakta, washington, valencia, şeker portakalı ve yaz portakalı bölgede bulunabilmektedir.

Nar da hem kültürü etkileyen hem de önemli ekonomik girdi sağlayan başka bir meyvecilik alanıdır. Nar; birçok yemekte kullanılan nar ekşisini verirken, Adrasan’daki üretilen nar, Türkiye’deki bir çok evin mutfağına misafir olmaktadır.

Akdeniz iklimi diğer yandan zeytin ve badem ağaçlarını da Adrasan’a getirmektedir.

Toplamacılık:

Bölgede, adaçayı, kekik, boy boncuğu, keçi boynuzu, mantar ve karabaş otu gibi bir çok ot doğadan toplanıp sofralara gelmektedir.

Özellikle kuzu göbeği mantarı önemli bir gelir kaynağına dönüşme potansiyeli içermektedir. Kuzugöbeği (Morchella esculenta), Morchellaceae familyasından, yenilebilen bir mantar türüdür. Genelde ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunur, özellikle orman yangınlarında sonra sıkça rastlanır. Genelde bahar aylarında ortaya çıkar. Fransız mutfağının önemli bir öğesi olan kuzu göbeği mantarı ekonomik değeri olan ve pek çok gurme tarafından tercih edilen lezzetli bir türdür.